čtvrtek 9. srpna 2007

prace/job/trabajo


Mam za sebou tri dny prace a uvedomuju si, ze lepsi praci s lepsi "vyukou" anglictiny jsem vazne nemohla sehnat. Je to takovej londynskej Orion...neuveritelny. Akorat tu vsichni mluvi anglicky. Chodi sem taky stejny lidi a spousta z nich tu ma svuj specialni pulitr a pije svuj specialni drink, proste jako treba v Orionu Karel a jeho maly pivo do buclaku a k tomu kusovka. Jo a je to taky "gay bar". A navic tu mam i Marka a Konatka:) akorat se jmenujou Danny a Jason. No a oproti Orionu to ma jednu obrovskou vyhodu - zaviraci dobu! Pracuju bud s Nemcem, jehoz jmeno se ani nesnazim naucit, nebo s Dankou...vsem je nam zhruba stejne a je to fajn. A vcera jsem zjistila, ze ten klucina v kuchyni je Polak! Tak jsme zkouseli mluvit ceskopolsky a jde to tyjo, akorat je to najednou hrozne divny, takze stejne mluvime anglicky. Ale je fajn, ze vim, ze mi tu nekdo rozumi. Navic kamos v kuchyni se vzdycky hodi...obzvlast mne:)
Stamgasti, co sem chodej, jsou fakt hrozne hodny lidi, takze kdyz neco potrebuju, tak se ptam jich a ne sefu. Prvni vecer mi Danny predstavil strasne moc lidi a furt mi nekdo nekoho predstavuje a vsichni ti lidi ted prichazej a volaj na me jmenem a ja si jenom rikam: "Se zname tyjo?"...
Obcas mam problem s tou londynskou komoleninou anglictiny a vcera vznikla scena na celou hospodu, kdy na me naka lejdy zacla jecet, ze jsem ji do ty whisky dala vic coly nez chtela...to bylo fakt neprijemny, presne jsem vedela, co bych udelala v Orionu, vyzbrojena ceskou slovni zasobou sprostych slov (protoze ona jima nesetrila), ale tady? Proste hromadka nestesti...ale fakt jsem na spravnym miste - Jason si prede me stoupnul, vysvetlil ji, ze jsem tam druhej den, ale ona furt jecela a tak ji vyhodil, rekl mi, ze je to fucking bitch a at ji neobsluhuju a ze kdyz si nekdo dovoli pouzit vuci me sprosty slovo, tak ho mam vyhodit. No a po zaviracce jsme sli jeste vsichni do hospody, a tak jsem vlastne mela svuj prvni alkohol v Londyne (takze mi to docela zamotalo nohy:).
A vcera v noci jsem zjistila, ze pro svaba schody rozhodne nejsou prekazkou a definitivne jsem se rozhodla, ze se z tyhle skladky stehuju...holt vychova je vychova (maminka a tatinek ze me budou mit radost) ach jo.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem si dala trochu práce a našla, že člověk nevědomky sní asi 3 kg hmyzu ročně... a co je vtipnější - šváb může žít až 9 dní bez hlavy, dokud neumře vyhladověním. To je teprv metal! Já bych navrhovala zkusit to s tou hlavičkou, vezmi do ruky skalpel a jdi na to :)

cabaret lady řekl(a)...

to tezz: tak to ani nahodou! vzdycky kdyz to kolem me leze, tak mam fakt chut to zabit, ale nejde to, stitim se tim broukem vubec nejak zabejvat, kdybych na nej mela botou slapnout, tak se snad zblaznim. ale vcera jsem zneskodnila svyho prvniho svaba - polila jsem ho varici vodou...
ale dik za tip, reknu to klukum, myslim, ze to by je mohlo aspon na chvilku prinutit vstat od televize.